Google Drive’da Kullanıcı Nasıl Engellenir?

Google‘ın fotoğraf, müzik, belge gibi bir çok dosyayı depolayabileceğiniz bulut uygulaması olan Google Drive, paylaşım politikası ile her zaman oldukça işlevsel ve tercih edilen bir uygulama olmuştur. Çünkü bir şeyi başka bir kişiyle paylaşmak için herhangi bir kısıtlama veya ikinci onay katmanı yoktur. Tek yapmanız gereken paylaşım arayüzüne geçerli bir gmail girmek ve bu kaynak diğer kullanıcının “Benimle paylaşılanlar” bölümüne gelecektir. Doğal olarak, bu istenmeyen spam ve diğer kötü niyetli içeriği etkinleştirir. Google Drive‘da bir kullanıcıyı engellemek artık mümkün.                                                                                                                                                                              Google Drive’da Kullanıcı Nasıl Engellenir?
Google,  “Google Workspace kullanıcılarını ve yöneticilerini gelişmiş karşı kötüye kullanım ve tehdit analizi yetenekleriyle donatmak” için yeni ilgi çekici özellikler duyurdu. Bu özelliklerden biri de, başka bir Google Drive kullanıcısını engelleme özelliği. Artık özellik resmi olarak eklenmeye başladı ve neyse ki, yalnızca ödeme yapan Google müşterileri ile sınırlı değil. Ücretsiz kişisel hesaplar da kullanılabilmekte.


Nasıl yapılır? İşte adımlar:
Başka bir kullanıcıyı engellemek için,  kullanıcı tarafından paylaşılan istenmeyen içeriğin bir kısmına sağ tıklamanız ve ardından “engelle” seçeneğine basmanız yeterlidir.

Bu, üç şey yapacak:
Başka bir kullanıcının gelecekte sizinle herhangi bir içerik paylaşmasını engeller.
Başka bir kullanıcı tarafından paylaşılan mevcut tüm dosya ve klasörleri kaldırır.
Daha önce paylaşmış olsanız bile, kişinin içeriğinize erişimini kaldırır.


Oldukça güzel, fakat Drive‘da belirli bir Google hesabını engellemenin, bir şekilde diğer Google hizmetlerinde de kişiyi engelleyebileceği belirtilmelidir.

Yorumlar / Düşünceler